Tiiger valis lõunasöögiks mõeldud kitse endale kaaslaseks

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amur ja Timur safaripargis
Amur ja Timur safaripargis Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS

Primorjes on kolmeaastane tiiger hüüdnimega Amur võtnud endale ebaharilikuks kaaslaseks kitse, kes paigutati safaripargis tema aedikusse hoopis lõunasöögiks.

Ka kitse käitumine pole vähem ebatavaline kui tiigril. Tundub, et ta polnud teadlik, et tiigrid on kiskjad ning neid tuleks karta. Kits käitus üsna ülbelt ja lähenes julgelt tiigrile, vahendab Komsomolskaja Pravda.

Safaripargi külastajad jälgivad huviga, millega asi lõpeb – tiiger on ju ikkagi kiskja.

«Me otsustasime jätte kitse Amuri kõrvale. Panime talle nimeks Timur. Meile tundub, et see on kartmatule loomale vääriline nimi,» jutustas pargi töötaja.

Nii elavadki tiiger Amur ja kits Timur praegu ühes aedikus. Nad kõnnivad teineteise sabas ning ka söövad koos.  

Timur on siiski tunnistanud Amuri jõudu – on näha, et tiiger on nende seltskonnas juhi rollis.

Samas on ka näha, et tiiger talub oma sõralisest sõbra mõningaid kapriise. Näiteks magab kits tiigri koha peal. Amur ise magab aga katusel lume ja külma käes.

Safaripargi töötajad ei kujuta veel täielikult ette, milliseks kujuneb Amuri ja Timuri kooselu. Nimelt antakse vangistuses olevale tiigrile süüa juba tapetud loomade liha, kuid aeg-ajalt lastakse tema aedikusse ka elusloomi nagu küülikuid ja kitsi, et tal ei kaoks ära jahiinstinkt.

Pargi töötaja rääkis, et iga nädal on Amuri menüüs kohustuslik elavtoit. Kolme eluaasta jooksul on Amur söönud ära suure hulga küülikuid ja kitsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles