Lauljat süüditatakse Uus-Meremaa haruldase linnuliigi ohtuseadmises

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urutüll
Urutüll Foto: Vikipeedia

Popkatri lauljat Taylor Swifti süüdistatakse Uus-Meremaal toimunud muusikavideo salvestamise tõttu urutülli pesitsuspaikade ohtu seadmises.

Uus-Meremaa looduskaitseameti hinnangul on looduses praegu alles vaid umbes 1700 urutülli, kelle rannaliival asetsevaid pesi on hoolimatu liikumisega lihtne hävitada ning seda saab teha isegi rannal kõndimisega, vahendas ERR Uudised.

Produktsioonifirmale anti luba filmida Bethellsi rannal Aucklandi lähedal, kus elab ka eesti keeles urutülli nime kandev ohustatud linnuliik. Looduskaitsjad andsid enda sõnul loa kasutada rannaliival kahte sõidukit, kuid filmimeeskond oli kohal umbes tosina väikebussi ja maastikuautoga.

Waitakere Ranges Local Boardi esindaja sõnul ei ole kindel, kas hulk sõidukeid, mis rannaliival filmimise ajal olid, muid kehtestatud ohutusnõudeid täitsid. Nõuete hulka kuuluvad näiteks 10-kilomeetrine kiirusepiirang kõigile liiklusvahenditele ning iga liikuva masina ees liikuv jälgija.

Võtteid korraldanud Cherokee Films vabastas Uus-Meremaa kohalike meediaväljaannete info kohaselt Taylor Swifti vastutusest juhtunu kohta ning on öelnud, et tegelevad ise probleemi lahendamisega.

Samuti on filmistuudio enda sõnul kõiki juhiseid rannas filmimiseks järginud ning urutülli pesitsuspaigast eemale hoidnud. Nad on lubanud teha ka annetuse lindude aretusprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles