Hiina miljonär kulutas kogu oma vara koerte päästmiseks

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dfic.cn

Miljonärist terasetehase omanik müüs kogu oma varanduse, et päästa üle tuhande koera sattumast lihalettidele.

Hiina Jilin provintsi elav 29-aastane Wang Yan on oma elus teeninud ja kaotanud rohkem raha, kui enamik inimesi oma elus. Endisel edukal Changchun terasetehase omanikul ei ole nüüd aga enam pea pennigi, kuna ta kulutas kogu oma varanduse koerte päästmiseks, vahendab portaal Odditycentral.com.

Yan hakkas koeri päästma pärast seda, kui ta 2012. aastal otsis oma kadunud koera ja keegi soovitas tal looma otsida lihakauplustest. Oma koera ta ei leidnud, kuid nädala jooksul nägi nii palju, kuidas teisi koeri lihapoodides julmalt tapeti. Nähtust sügavalt häiritud, otsustas ta koeri hirmsast surmast päästa ja nad lihunikelt ära osta.

Yan jätkas koerte ostmist lihunikelt nii kaua, kuni päästetud loomad ei mahtunud enam tema majja ära. Seejärel otsustas ta oma tehasehoone muuta koerte varjupaigaks, nimetades selle Changchun loomadepäästmise keskuseks.

Ta päästis üle 1000 koera, kellest paljud adopteeriti teiste loomaarmastajate poolt.

Praegu on Yai loodud keskuses 215 koera, kellest enamik on vabatahtlikest loomakaitsjate abiga päästetud tapamajadest.

Yan on paigutanud päästeoperatsiooni nii palju raha, et ta on sattunud võlgadesse, kui ta ei kahetse seda. Noore mehe suurim mure on praegu see, kuidas muretseda suurele hulgale koertele toitu ja hoida neid läheneval külmal talvel soojas. Ilma korralikku kütteta ei ole see Jilini provintsis võimalik.

«Ma ei soovi annetusteks raha. Ma loodan vaid saada annetustena materjale, et saaksin koertele ehitada maja,» ütles Yan Wang. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles