Venemaa saadab Prantsusmaale solidaarsuse märgiks kutsika

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikas. Pilt on illustratiivne.
Kutsikas. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro/ Scanpix

Kolmapäeval Pariisi politseireidi ajal surnud seitsmeaastane politseikoer Diesel saadeti väärikalt puhkama ning Venemaa otsustas Prantsusmaa politseile saata koerakutsika.

Seitsmeaastane Diesel oli Prantsusmaa terrorivastase politsei liige ning loom suri töökohustusi täites, kui otsis läbi terroristide arvatavat peidukohta, vahendab Sputnik News.  

Prantsusmaa toetuseks otsustas Venemaa siseministeerium saata Pariisi poole teele Dobrynya-nimelise saksa lambakoera kutsika. Dobrynya oli vene rahvaluules oluline kangelane.

Siseministeeriumi pressiesindaja Elena Alekseeva sõnas, et Dobrynya on küll kutsikas, aga loodetavasti saab temast terrorivastase politsei ridades uus tähtis liige.

«Koer transporditakse Prantsusmaale näitamaks solidaarsust nii rahva ja terroristide vastu võitleva politsei suhtes,» selgitas Alekseeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles