Kahe jalaga koerale prinditi ratastool

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-printer. Pilt on illustratiivne.
3D-printer. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Kahe nädala vanune Tumbles oli oma pesakonnas heidik ning loomasõbrad viisid kahe jalaga koera Ohio loomade varjupaika, kus ta aidati taas elule.

Pesakonnas heidiku rolli jäänud kahe jalaga koeral oli probleeme emapiima kättesaamisega ning seega vajas ta käsitsi toitmist, vahendab The Telegraph.

Koerte varjupaiga ühingu juht Angela Marx sõnas, et lisaks vabatahtlikele tuli appi ka sotsiaalmeedia, kus pilt kahe jalaga koerast levis kiiresti. Varjupaigaga võttis ühendust üks paar, kes soovis Tumbles’it aidata.

«Paar pakkus, et teeb koerale liikumiseks ratastooli. Nad võtsid ühendust Ohio ülikooli innovatsioonikeskusega ning said loa sealset 3D-printerit kasutada,» sõnas Marx.

Tumbles harjub siiani uue ratastooliga, aga varjupaiga sõnul ongi tegemist pikema protsessiga. Marxi sõnul on Tumbles positiivse suhtumisega ning jalgade puudumine ei takista tal olemast elurõõmus ja uudishimulik koer. «Kuna ta on alles nii pisike, peab ta õppima korralikult kõndima. Kui ratastool on muutub talle mugavaks, vajab ta füsioteraapiat,» sõnas Marx.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles