Video: Kas lubada kassil süüa kapsast või porgandit?

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsas ei ole kassile ohtlik toiduaine, kuid pole ka kasulik
Kapsas ei ole kassile ohtlik toiduaine, kuid pole ka kasulik Foto: YouTube kuvatõmmis

Kassid on kiskjad, kellel on vajadus toituda lihast, kui mõned neist himustavad taimetoitu.

Facebooki postitati video kassist, kes väga isukalt kapsast järab. Kas aga suuremas koguses taimetoidu, nagu näiteks kapsa, kartuli ja porgandi söömine on kassile ohutu?

Ka poes müüdav kassitoit sisaldab mõningal määral taimseid toiduaineid ning sellisel kujul see on kasside jaoks kergesti seeditav, kirjutab portaal Caster.com.

Kui kassid söövad natuke kapsast, et kujuta see neile mingit ohtu. Toores kapsas sisaldab aga aineid, mis võivad suures koguses kahjustada kilpnäärme talitlust. Samas on see väga ebatõenäoline, et kassid sööksid kunagi nii palju kapsast, et see võiks neile kahju tekitada. Halvim, mis võib juhtuda, on kapsa liigsöömisest tekkivad gaasid.

Ka porgand on täiesti kasside kõhule vastuvõetav söök. Mõned allikad soovitavad porgandeid eelnevalt keeta, kuna toore porgandi seedimine on kasside jaoks raske.  Nimelt kassi seedesüsteem ei ole kohandunud omandama taimseid toiduineid. Isegi siis, kui kass sööb riivitud või keedetud porgandit, ei paku see neile toiteväärtust.

Toored kartulid, nagu ka tomatid ja baklažaanid, on nende koores peituvate ainete tõttu aga kasside jaoks mürgised.  Samas ilma kooreta ja maitseaineteta keedetud kartulid ei tekita kasside seedeelundite jaoks probleeme.

Weird cat eats cabbage

When you're determined to prove that you're REALLY committed to your dumb diet this time

Posted by Nova 106.9 on 13. november 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles