Kavalad pingviinid tegid loomaaiast vehkat

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumeeleolus pingviinid Yokohamas
Jõulumeeleolus pingviinid Yokohamas Foto: AFP / Scanpix

Taanis Odense'i loomaaiast põgenenud pingviinid tegutsesid nii kavalalt, et loomade kadumisest andsid märku vaid jäljed lumel.

Kavalad loomaaiaelanikud plaanisid oma põgenemise ilmselt pikalt ette. Pingviinide tegevuse sai filmile loomatalitaja, kes läks jälgedes senikaua, kuni loomad viimaks leidis, vahendab Daily Mail. 

Lustakad jalakesed jooksid loomaaia väljapääsu poole ning kuuldes loomaaiatöötaja lähenemist, lisasid vaid kiirust. 

Põgenikud jõudsid napilt enne väljapääsu tupikusse, aga püüdsid kiiresti varuväljapääsu leida. Paraku olid linnud viimaks siiski kaotust tunnistama. 

Odense'i loomaaia pressiesindaja naljatas, et ilmselt olid pingviinid liiga palju laste armastatud multifilmi «Madagascar» vaadanud, millest ilmselt olid ammutanud ka inspiratsiooni. 2005. aastal väljalastud filmis tegutsesid lustakad pingviinid Kipper, Kowalski, Rico ja Private, kes loomaaiast põgenesid, laeva kaaperdasid ning selle nina Antarktika poole keerasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles