Laevakass Tont harjub laevaeluga ja avastab uusi ruume

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aurik Katharina
Aurik Katharina Foto: Tairo Lutter

Sügise alguses otsiti aurik Katharina pardale laevakassi, väljavalitud Tont avastab nüüd uusi ruume ja harjub laevakassi eluga. 

Nimi Tont tekkis auriku kaptenil Heikki Haldrel kohe, kui ta kassi pilti nägi, sest must nägu ja kaks kollast silma meenutavad just kui mõnd lastejuttude tonti, kellest paistab vaid kaks silma, parimal juhul suu, vahendab ETV saade «Ringvaade»

Tont on pärit Haapsalust ning kapteni sõnul mõnusalt krantsitüüpi kass, kellel pole uhket sugupuud ega diplomeid ja just seda oligi laevale soovitud. 

Ta on jutukas moosinägu, kes algselt oli tüdruk, aga nüüd on Otto-Triin, nagu väljendus Haldre. Tont on muuhulgas ka kaptenile mõned kassikeelsed sõnad selgeks õpetanud, enimkasutatavatest mäu ja mäu. 

Tont on laevast üles leidnud ruume, mille olemasolust kellelgi varem aimugi polnud. Nii on lemmik avastanud ventilatsioonišahti, mida polnud Haldre sõnul märgitud üheski laevaplaanis. 

Enim pakuvad Tondile huvi silitamine, söök ja külmkapialune, kuhu on hea võõraste eest peitu pugeda. Magada meeldib laevakass Tondile kõige rohkem kois ehk maarottide keeli öeldes – inimese voodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles