Tallinn plaanib jääkarude maja jaoks eraldada üle miljoni euro

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wuppertali loomaaia isane jääkaru Luka naudib kuumal suvepäeval ujumist.
Wuppertali loomaaia isane jääkaru Luka naudib kuumal suvepäeval ujumist. Foto: Wolfgang Rattay /Reuters / Scanpix

Tallinna linna 2016. aasta eelarveprojektis on Tallinna loomaaia jääkarude polaariumi ehituseks kavandatud 1,25 miljonit eurot.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal ütles Tallinna TV uudistesaatele «Täna», et see on väga oluline investeering ja selle üle rõõmustavad peale loomaaia töötajate eelkõige jääkarud ning loomulikult ka loomaaia külastajad, vahendab ERR Uudised.

Kaal lisas, et see loob kindlustunde, et ei juhtu sama mis Riias, kus rahvusvahelised loomaõiguste eest võitlevad organisatsioonid lasid ära viia elevandid.“

Polaariumi hinnanguline maksumus on 2,51 miljonit eurot. Riik panustab polaariumi ehituseks järgmisel aastal 15 tuhat eurot. Lisaraha loodetakse saada ettevõtete ja eraisikute annetustena.

Mati Kaal rääkis hiljuti saates «Ringvaade»,  et kui järgmisel aastal ei suudeta Tallinna loomaaia nn jääkarumaja ehitust alustada, viiakse kolm jääkaru sinna, kus neile on võimalik pakkuda elamisväärsemaid tingimusi

Ta märkis siis, et heade annetajate abil on kogutud 100 tuhat  eurot ning selle raha eest on valminud ehitusprojekt ning makett. 

Uus jääkarumaja, mis on tegelikult terve kompleks, vastab Kaalu sõnul tänapäeva nõuetele, aga pole luksuslik. Tulevikus loodavasse jääkarumajja loodetakse elama panna kaks paljunevat paari.

Jääkarudel, kes veedavad kogu elu ujudes, oleks loodavas polaariumis lausa kaks suurt basseini ning lisaks oleks rohkelt maastikku, muru- ja kruusapinda ning ka koobastik. 

Loomaaia põhjavärava juurest saaks jälgida, mida loomad maa peal teevad ning koridor viiks külastajad ka basseinide alla loomade ujumist vaatama.

Mati Kaal rõhutas, et kõik, keda jääkarud ükskõikseks ei jäta, saavad nende elamistingimuste parandamise heaks jätkuvalt annetada, ent suurimat abi oodatakse eeskätt Tallinna linnalt ja riigilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles