Loomakaitseorganisatsioonid said ühise laua taga kokku

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjad ühise laua taga.
Loomakaitsjad ühise laua taga. Foto: Loomus

Selle nädala algul kogunesid loomade eest võitlevad inimesed ühise laua taha, et arutada, kuidas edasi minna.

Ühisprojekti eesmärgiks on luua toimiv koostöövõrgustik, mistõttu vahetati informatsiooni ja kaardistati ühisosa. «Mõtleme, milliseid kampaaniaid saaksime koos korraldada ja millised on erinevate organisatsioonide seisukohad seadusandluse muutmiseks,» sõnas loomade eestkoste organisatsiooni Loomus kommunikatsioonijuht Annika Lepp.

Lepp sõnas, et esimesel kohtumisel selgus, et ühisosa on väga suur ning tegevusi, mida koos teha rohkem, kui osati esialgu arvata.

«Peame tegelema ka terminoloogiaga. Eesti seadusandluses on terminitega segased lood, näiteks ei ole selge, kes täpselt on metsloom, kes põllumajandusloom, kes tööloom ja nii edasi. Muudatusettepanekuid seadusandlusesse on kogunenud nii palju, et peame need osadeks jaotama ja koos juristidega läbi vaatama, enne kui mõne muudatusega süvitsi tegelema hakkame,» selgitas Lepp.

«Igal juhul võib juba praegu öelda, et tegemist on ajaloolise projektiga, sest kaasatud on pea kõik Eestis tegutsevad olulisemad loomakaitse ja loomadega tegelevad organisatsioonid. Loomakaitsjad moodustasid ühisrinde, et koos loomadesse suhtumise kultuuri tõsta.»

Võrgustikuprojekti eestvedajaks on Loomus ja peamiseks partneriks Eesti Loomakaitse Selts. Tänaseks on projektiga liitunud Loomade Nimel, MTÜ Kasside Turvakodu, Pesaleidja, MTÜ Kelmiküla Kassijaam, Nurru Ometi, MTÜ Kassiabi, MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu, Abikoerte Keskus - Assistance Dogs Estonia, Varjupaikade MTÜ ja Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles