Kuidas lemmikloomade elu kontoris võimalikult mugavaks teha?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera kiibistamine loomakliinikus
Koera kiibistamine loomakliinikus Foto: Raigo Pajula

ETV hommikusaates «Terevisioon» rääkis Tiina Toometi loomakliinikus töötav Inessa Zaitseva, kuidas koera elu kontoris võimalikult mugavaks muuta. 

Zaitseva koer Itchi käib kliinikus kaasas kolm korda nädalas. Kuna tööpäevad on pikad, siis on see Itchi puhul ainus võimalus. Veterinaari sõnul on koer juba harjunud, olgugi et erinevalt kontorist ei pruugi loomakliinik lemmiku jaoks kõige mugavam koht olla. 

Veterinaari sõnul peaks loomale kontorisse kindla koha tegema, kuhu lemmik saaks vajaduse korral minna ja end rahulikult tunda. Soovitav oleks, et see paik oleks eraldatud ning ka inimestele on selle koha suhtes kindlad reeglid kehtestatud. Ennekõike ei tohi kõigi töökaaslastega sinna koera paitama minna. «Kui koer ise pai tahab, siis miks mitte, aga ise ei peaks talle peale minema,» selgitab Zaitseva. 

Kuidas koera kontoripäeval toita?

Itchi sööb kaks korda päevas ning kliinikus olles Zaitseva talle süüa ei anna. Paljud koerad võivad olla tundlikud või allergilised ning seega tasub ka teisi töökaaslasi hoiatada.

Koerale võiks pakkuda ka õues käimist ning ennekõike soovib koer tähelepanu oma peremehelt, mis on tema jaoks väga oluline. Seega võiks päeva jooksul leida aja ning oma koeraga suhelda. 

Millised on märgid, et koer ei taha kontoris kaasas käia?

Lemmik, kes hoiab omaette, stressi näitamine on värisemine, kõõmendamine, karva lahti laskmine ja haigutamine ning pidev koha vahetamine. Sellisel juhul võiks lemmiku pigem koju jätta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles