Saaremaad väisas haruldane lind

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunn-kivitäks on Eestis haruldane eksikülaline
Nunn-kivitäks on Eestis haruldane eksikülaline Foto: Wikimeedia

Aasias pesitsev nunn-kivitäks näitas end Sõrves ning seda haruldust käisid seepeale vaatlemas ka linnuhuvilised Tartust, Läänemaalt ja Soomest.

Nunn-kivitäks (Oenanthe pleschanka) hakkas linnuvaatleja Mati Martinsonile silma 24. oktoobril Sõrve tuletorni juures, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Seda lindu on Eestis vaadeldud HK tunnustamise järgi vaid kolmel korral ning just Sõrves, kus teda nähti viimati kaks aastat tagasi.

«Kui meie täksid on juba ära läinud, siis eksivad vahel siia sellised, kes rändetee pealt on kõrvale kaldunud,» kommenteeris Martinson.

Looduspilt.ee andmeil võib nunn-kivitäksi Eestis kohata väga haruldase eksikülalisena suveperioodil.  Teda võib kergelt segamini ajada meil mitteesineva vahemere kivitäksiga. Kauge sarnasus on tal ka hariliku kivitäksiga, kuid nunn-kivitäksi must rind on selgeks eristamistunnuseks.

Mati Martinsoni fotot harudlasest nunn-kivitäksist saab vaadata ajalehest Meie Maa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles