Lemmikloomad tööl: Teraapiakoer Fjodor

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane teraapiakoer Lester on praegu veel kutsikas, kuid juba kõigi päevahoiu laste suurim sõber
Tulevane teraapiakoer Lester on praegu veel kutsikas, kuid juba kõigi päevahoiu laste suurim sõber Foto: Albert Truuväärt

ETV hommikusaates «Terevisioon» tutvustati teraapiakoer Fjodorit.

Lugemis- ja teraapiakoera juht Kati Ernits sõnas hommikusaates «Terevisioon», et koer tõstab tööviljakust siis, kui ta on kontoriinimestele motivaatoriks. Oluline on arvestada kõigi töötajate ja ka kaasavõetud koera heaolu. Ernits sõnas, et iseenesestmõistetavalt ei saa võtta, et kõigile koerad meeldivad. Selleks, et koer endale mittenaturaalses keskkonnas hakkama saaks, tuleks talle õpetada oma koht ja seal püsimine. Kõik kontoris töötavad inimesed ei pea kindlasti koeraga tegelema ning ennekõike tuleb hoolega kaaluda, kas võtta koer tööle kaasa või mitte.

Esialgu ei tasuks lemmikut terveks päevaks kontorisse tuua. Piisab esialgu paarist tunnist ning seejärel võiks looma koju tagasi viia. Ernits rõhutab, et koera peab kindlasti õpetama, näitama talle oma turvalise koha ning temaga aeg-ajalt liikumas käima, et loom saaks päevase aktiivsusvajaduse rahuldatud. Kindlasti peab rääkima kolleegidega ning ka neile õpetama, kuidas koeraga käituda, nii on viljakas tööpäev kõigile kindlustatud.

Miks aga inimesed koeri nii väga armastavad? Ernits toob peamise põhjusena välja, et koerad on tingimusteta, tal pole vahet, milline inimene välja näeb, milline on inimese taust, ta armastab oma inimest ikkagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles