Näärivana residentsist varastatud põhjapõtra otsib politsei

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näärivana residentsist varastatud juhtpõder
Näärivana residentsist varastatud juhtpõder Foto: Näärivana Uurali residents

Näärivana Uurali residentsist varastati hiljuti juhtpõder Bugor, keda nüüd otsib taga nii näärivana kui politsei.

Näärivana residentsi direktor Natalia Skorokhodova pani kaheksa-aastase väljaõpetatud põhjapõdra leidmise eest välja preemia, teatas agentuur TASS. 

Pärast seda, kui põhjapõdra varastamisest ja politsei poolt tagaotsitavaks kuulutamisest teatati kohalikus televisioonis, nähti kirjeldusele vastavat looma ringi liikumas Tšeljabinski lähistel, kirjutab portaal VtemeKZ.

Politsei uurijate sõnul viitavad jäljed sellele, et põder talutati esmalt oheliku otsas läbi väikese metsasalu ning seejärel transporditi ta edasi veoautoga.

Tõenäoliselt lasid tabamist kartnud vargad, kes ei osanud oodata nii suurt avalikku tähelepanu, juhtpõdra paar päeva hiljem aga vabadusse. 

Näärivana pöördus seejärel meedia kaudu laste ja nende vanemate poole. Ta märkis: «Kurjad inimesed varastasid Bugorikese, kuid hiljem lasid nad ta vabadusse. Eile nägi palju inimesi teda Tšeljabinski oblastis. Kui te kohtate minu põtra, silitage teada, siduge ta lähima puu külge ja helistage mulle minu Uurali residentsi.»

Põhjapõder Bugor osteti näärivana Uurali keskusesse eelmisel aastal ning teda kasutati näärivana ja lumehelbekese «kohaletoimetamiseks» ning laste sõidutamiseks aastavahetuse koolivaheajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles