USA vangidele antakse kongikaaslasteks koerad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Ameerika Ühendriikides käivitati programm, kus vangid treenivad varjupaiga koeri.

Uut kodu ootav loom antakse vangile igapäevaseks seltsiliseks ning kui paar omavahel hästi läbi saab, hakkavad vangid neile trikke õpetama, vahendab portaal Metro.

Treenitud koeral on suurem lootus armastavasse peresse saada ning see on loomadele ainult kasuks. Samas on programm kasulik ka vangidele. Projekti juht Susan Jacobs-Meadows sõnab, et paljud vangid on lootusetus olukorras ning veendunud, et nad ei lähe enam kellelegi korda. Kui neile usaldatakse koer, hakkavad nad ka iseendast paremini arvama.

Atlantas Fultoni vanglas olevad kinnipeetavad näevad enda ja mahajäetud koera vahel teatud sarnasusi. Üks vangidest sõnas, et tema ja koera vaheline side on kirjeldamatu. «Ta tuli kohast, kus ta taheti tappa ja mina tulen kohast, mis oli just halbade poolel. Kui Fred saab võimaluse heasse koju minna, tekitab see minus tahtmise muuta keskkonda, kus ma elan,» sõnab ta.

Kinnipeetav Joseph Baker sõnas, et programm on teda muutnud ning õpetanud talle vastutustundlikust ja kannatlikkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles