Video: Lennukompanii disainis lennukid metsloomade salakaubanduse vastu võitlemiseks

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Emirates Airlines

Araabia Ühendemiraatide lennukompanii otsustas jõulisel ja omapärasel moel tõsta inimeste teadlikkust metsloomadega salakaubitsemise ja nende salaküttimise ebaseaduslikkuse suhtes, kasutades selleks oma lennukeid.

Lennukompanii Emirates Airlines õhusõidukid A380 disainiti ninast sabani organisatsiooni United for Wildlife pilkupüüdva kujundusega.

Emirates Airlinesi president Tim Clark ütles kompanii tegevust põhjendades, et: «Paljud loomad, eelkõige aafrika elevandid, ninasarvikud, tiigrid ja soomusloomad on tohutu surve all elusloodusega ebaseadusliku kaubitsemise enneolematu ulatuse tõttu. Maailm on globaalses salaküttimise kriisis. Igaüks peab täitma oma osa, et seda lõpetada enne, kui on liiga hilja.»

«Emirates usub, et ülemaailmne transporditööstus, sealhulgas lennufirmad, saab etendada olulist osa  ebaseadusliku elusloodusega kauplemise tarneahela murdmisel,» märkis kompanii president Tim Clark.

Lennufirma teeb ka koostööd rahvusvaheliste organisatsioonidega, et oma töötajaid koolitada ja paremini varustada seadmetega selleks, et avastada ning võidelda ebaseaduslike loodustoodete transiidi vastu. Emirates Airlines on teinud ka otsuse oma lennukites keelata jahitrofeede vedu.

Ligikaudu 40 protsenti looduskaitselist sõnumit kandvate lennukite pindadest kaeti kleebisega ning värviti seejärel. Esimene lennuk varustati kuue ohustatud liigi ning teine ninasarvikute ja elevantide piltidega.

Kunagi varem ei ole Emirates Airlines oma lennukeid nii suure kujundusega katnud.

Kompanii 28 töötajal kulus metsloomade toetusele üleskutsuvate kleebiste panemiseks 900 töötundi ehk ligi kolm päeva.

Vaata kokkuvõtlikku videot sellest, kuidas lennukid ninast sabani metsloomade piltidega kaeti.

Watch us reveal our first Airbus A380 with a special United for Wildlife livery to help create global awareness on illegal wildlife trade and poaching. Share the video and say “No” to poaching. #WhoseSideAreYouOn

Posted by Emirates on 3. november 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles