Kasse sööv mees on Šveitsi loomasõbrad tagajalgadele ajanud

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass
Kass Foto: Reuters / Scanpix

Šveitsis elav 72-aastane Martin Buhlmanni avameelne avaldus, just kui ei erineks kassiliha mingil moel kanalihast, on loomasõbrad vihaseks ajanud.

«Kasvasin üles tagasihoidlikes oludes ja meie suures peres oli normaalne, et püüame kassi kinni ja ema küpetas ära,» räägib Buhlmann. 

Mehe sõnul on kassiliha hea seedida ning selle maitse on parem kui jäneseliha. «See on sama maitsev  nagu kana. Linnu tapmine ei erine mingit moodi looma tapmisest. See on sama eetiline kui süüa sushit,» räägib Buhlmann. Mehe sõnul on naeruväärne, et toidupoodides on loomasöögi valik sama rikkalik nagu inimese oma ning inimesed panevad lemmikutele lausa riideidki selga. «Inimestes tekitab koduloomade söömine iiveldust lihtsalt sellepärast, et kaasaja ühiskond püüab loomadele inimõigusi anda,» avaldab Buhlmann arvamust.

Buhlmanni avameelset lugu näidatakse neljapäevases saates «Loomad ja meie» Šveitsi televisioonis SwissTV, vahendab Daily Mail.

Šveitsis on kasside ja koerte söömine seaduslik, hoolimata rohketest protestidest ja loomaõigulaste tegevusest.

Kasside õiguste eest võitlev Tomi Tomek on kogunud rohkem kui 85 000 allkirja, et kassiliha söömine muudetaks illegaalseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles