Milline on väärkoheldud looma edasine saatus?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilekoti seest leitud küülik vajab abi
Kilekoti seest leitud küülik vajab abi Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Septembri keskpaigas anti Eesti Loomakaitse Seltsile teada Rocca al Maresse kilekotiga jäetud jänesest, kes paraku pool nädalat hiljem suri.

Loomakaitse Seltsi kommunikatsioonijuht Liisi Moosaar sõnul loodavad nad, et jänese hülgajad said meedias avaldatud artiklite kaudu lugeda, milline on ühiskonna hukkamõist ja sellised teod on seadusevastased ning said sellest mingigi õppetunni.

«Armastava inimese hoole all sai küülik olla meie vabatahtliku hoiukodus, kus ta umbes poole nädala pärast ka suri. Käisime temaga tema elu viimastel päevadel mitu korda päevas veterinaari juures, kes tegi talle erinevaid turgutavaid süste ja uuringuid, ent kahjuks siiski ei suutnud jänku enam paraneda ning ka talle tehtud operatsioon ei aidanud,» selgitab Moosaar.

Kommunikatsioonijuhi sõnul võib öelda, et väärkoheldud loomad jäävad enamasti haigeks, ning kui neile õigel ajal arstiabi ei osutata, võivad sellel olla fataalsed tagajärjed.

«Vahel juhtub aga õnneks ka imesid ja õnnestub väärkoheldud loomad terveks ravida ning uude heasse koju ülejäänud eluaastateks elama viia, kus nad on tahetud ja hästi hoitud,» selgitab Moosaar. Ilmselt on üheks parimaks näiteks päästetud koer Maximus, kes pärast omaniku julma väärkohtlemist pääses armastavasse koju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles