Vanapaari sõnul on nende 21 meriseal uskumatud võimed

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merisiga. Pilt on illustratiivne.
Merisiga. Pilt on illustratiivne. Foto: Picasa/Caters News Agency/Scanpix

Clive ja Rose Restall on arvamusel, et nende karvastel lemmikloomadel on üleloomulikud võimed, sest loomad on mehe kasvaja ravile kaasa aidanud.

Vanapaaril on kodus 21 merisiga, kellel on nende sõnul erilised võimed, vahendab The Mirror. Nüüd on Restallid aga mures, sest peavad loomad ära andma, kuna lemmikloomad rikuvad üürilepingu tingimusi ja neid ähvardatakse kodust välja tõsta.

Abikaasade sõnul on nende merisigadel erilised võimed, sest kasvaja käes vaevlev mees saab enda sõnul abi just lemmikutest. Nende sõnul on ka naabrid merisigadelt abi saanud.

Plymouthi kogukonnakeskuse sõnul on karvaste loomade arv ületanud igasuguse piiri ning vanapaaril tuleb loomadest loobuda.

Clive’i sõnul käivad inimesed tihti nende juures ja tahavad, et merisead aitaks neil probleeme lahendada. «Ükskord tuli üks poiss ja palus, et lemmikud aitaks ta isa Afganistanist tagasi tuua. Merisead on sotsiaalsed loomad ja nad kuulavad heameelega,» räägib Clive.

Clive tõi esimese merisea pesakonna koju viis aastat tagasi, kui tal diagnoositi neeruvähk. Mehe sõnul tekitasid haiglas käimised ja ravi temas depressiooni ja peamist sai abi just karvastelt sõpradelt. Kuna mees ei saanud enam haiguse tõttu tööl käia, oli ainsaks võimaluseks merisigadega suhtlemine.

Kogukonnajuhi sõnul ületab kodus peetavate loomade arv igasuguse piiri ning kokku on lepitud, et mees peab lemmikutele uued kodud leidma ning võib alles hoida vaid paar merisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles