Kaevust päästetud leopard kukkus kohe veelgi sügavamasse kaevu

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügavasse kaeva kukkunud leopard vaatab oma päästjaid
Sügavasse kaeva kukkunud leopard vaatab oma päästjaid Foto: /Caters News Agency

Indias päädis kolm tundi kestnud leopardi päästeoperatsioon sellega, et ühest kaevust välja saamise järel kukkus loom veelgi sügavamasse kaevu.

Ahmednagaris kuulsid külaelanikud 9 meetri sügavusest kaevust tulevaid häälitsusi ja avastasid seal hädasoleva leopardi. Kohale kutsutud keskkonnaametnikud vinnasid kaevu avausse suure puuri, et kaslane selle abil välja aidata.

Selle asemel, et puuri ronida, hüppas noor leopard kaevust välja ja pistis jooksu, vigastades päästeoperatsiooni ajal ühte keskkonnaametnikku, kirjutas Hindustan Times.

«Kohalikud hakkasid leopardi külast välja ajama. Aga 500 meetri kaugusel esimesest kaevust kukkus leopard 15 meetri sügavusse kaevu,» rääkis ajalehele üks Ahmednagari keskkonnaametnik.

«Leopard oli hädas. Leidsime ta meeleheitlikult kaevu ühe seina külge klammerdumas, et mitte uppuda,» kommenteeris kohalik elanik Ramesh Ghodpade.

Päästemeeskond teavitas juhtunust metsloomade päästeorganisatsiooni, kust tuli kohale neljaliikmeline meeskond, mida juhtis veterinaar.

«Leopard oli šokiseisundis. Et looma veelgi suuremat stressi vältida, kutsusime ekskavaatori, mis lasi puuri kaevu,» rääkis veterinaar Ajay Deshmukh. Ta lisas, et noor emane leopard toimetati Manikdoh' Leopardide Päästekeskusesse ning 24 tunni möödudes lasti ta tagasi loodusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles