Salakütid on tsüaniidiga mürgitanud 22 elevanti

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant
Elevant Foto: SCANPIX

Zimbabwes on tumedad ajad, sest lisaks ikoonlõvi ja suurima elevandi mõrvale on salakütid tapnud tsüaniidiga 22 elevanti, sealhulgas ka poegi.

Loomade korjused leiti Hwange rahvuspargist, kus salakütid varastasid tapetud elevantidelt elevandiluud ja põgenesid, vahendab Daily Mail.

Pargitöötajate sõnul on oktoobris Lõuna-Aafrikas tapetud ligi 62 elevanti. Pargi pressiesindaja Caroline Washaya-Moyo sõnul tehakse kõik, et leida need inimesed, kes loomi mürgitasid. «Me ei saa oma loomi niimoodi kaotada,» sõnas ta.

Lisaks uuritakse, kui paljudel elevantidel olid välja arenenud elevandiluud, sest tapetute hulgas oli ka poegi.

Viimane rünnak loomadele tehti vaid kaks nädalat pärast 26 elevandi surma. Eelmisel kuul suri 14 looma. Salakütid mürgitavad lisaks ka teisi liike ja toiduaineid, et elevantide tähelepanu endale tõmmata.

Zimbabwes on elevandid ja ninasarvikud salaküttide peamiseks sihtmärgiks just oma luu ja sarve pärast, mis hiljem Aasia mustal turul maha müüakse. Eelmisel aastal tapeti ligi 300 elevanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles