Video: hirvevasikas ei taha oma elupäästja juurest lahkuda

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvevasikas
Hirvevasikas Foto: Reuters / Scanpix

Looma päästnud Darius päästis hirvevasika kiskjate käest, ega osanud arvatagi, et tema ja looma vahel tekib eriline side.

Emahirv hüljas vasika aasale ning loom jäi kiskjatele toiduks. Darius märkas, et hirvevasika esijalad on haiged, mistõttu loom ei saanud kiiresti käia ja kukkus murule pikali, vahendab The Mirror.

Mees tõi hirvevasika koju taastuma, andis loomale tekid ja särgi ning tegi vasika jalale lahase. Mees keeldus päästetud vasikale nime andmast, et temasse mitte liialt kiinduda. Päästetu sai aga sõbraks pere koera Mackiga. Koer ja hirv said suurteks sõpradeks, ent Dariuse sõnul on hirve koht vabas looduses.

Kui Darius ühel päeval otsustas hirve loodusesse viia, keeldus loom esialgu minemast. Hiljem jookseb väike vasikas oma karja juurde tagasi. Perekonna sõnul näevad nad karja suvel ja sügisel maja juurest möödumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles