Video: Prints William avaldas toetust Hiina elevantidele ja ninasarvikutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eBay keelab elevandiluu ja elevandiluust toodete müügi
eBay keelab elevandiluu ja elevandiluust toodete müügi Foto: Reuters / Scanpix

Cambridge’i hertsog kutsub üles Hiina rahvast lõpetama nende toodete tarbimine, mille tõttu on tapetud niigi väljasuremisohus liike.

Hertsog kutsub boikoteerima muuhulgas elevandiluust ning ninasarviku sarvest tehtud tooteid. Prints Williami sõnul ei näe meie tänaste valikute pärast järeltulev põlvkond enam ei ninasarvikuid ega elevante. Ta lisas, et ninasarviku sarv ei aita kuidagi vähi ravimisele kaasa, vahendab The Telegraph.

Hiina rahvale tehtud salvestust näidati Hiina rahvustelevisioonis ning arvatakse, et seda jälgis 100 kuni 250 miljonit inimest. Arvatavasti on tegemist hertsogi seni suurima etteastega.

Hertsog ütles oma vaatajatele, et kui nad valivad toodete boikoteerimise ja illegaalsete jahtide lõpetamise, saavad nad oma lastelastele suuri lugusid rääkida. Samas tunnistas ta, et ka kuninglik perekond pole süüst puhas, sest perekond on varem innustanud elevandiluust asju ostma.

«Me teame, et mustale turule ei saa piiri panna vaid üks riik, vaid see on kõigi ühine koostöö,» rääkis hertsog.

Prints William näitas loomade suhtes hoolivust üles ka oma Hiina visiidil, kus ta viis 13-aastasele elevandile Ran Ranile korvitäie porgandeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles