Peterburi on hädas metssigade invasiooniga

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead
Metssead Foto: SCANPIX

Metssigade nägemiseks ei pea Peterburi elanikud sel sügisel loodusesse sõitma, sest need loomad on saanud sagedasteks liiklejateks Peterburi tänavatel ja parkides.

Peaaegu iga päev tuleb Peterburi erinevatest linnaosadest politseile uusi teateid metssigadest, kes tekitavad autoteedel liiklusohtlikke olukordi ning parkides on ohuks seal jalutavatele linnakodanikele.

«Asjaolu, et sead tulevad linna territooriumile, on normaalne. Neil on tavapärane ränne. Noored asustavad uusi territooriume,» kommenteeris Peterburi keskkonnajärelevalve esindaja Aleksandr Kutšajev telekanalile NTV.

Sigadele on aga hakanud meeldima õhtused jalutuskäigud Peterburis ning pole täpselt teada, miks nad seda pole varem teinud.

Oletatakse, et sigu tõmbab Aleksandrio pargis asuv tammik, kuhu loomad tulevad tammetõrudega maiustama. Tammetõrusid on pargis olnud ka enne, kuid metssigu mitte.

Kui midagi ei muutu ja noorte sigade linna elama asumine jätkub, saab neid olema sama palju kui ajaloolistel maalidel.

Leningradi oblastis elab vähemalt viis tuhat metssiga. Jahimeeste sõnul suunduvad linna söögi otsingutele tavaliselt üksikud sead, kellele ei meeldi elada karjas. Kuid sead lükkavad seda väidet pidevalt ümber, kuna nad liiguvad ka linnas väikeste karjadena.

NTV avaldas videoülesvõtteid Peterburis ringi liikunud sigadest, kellest näiteks üks neljaliikmeline grupp tekitas autoteedel «ümber reastudes» liiklusohtlikke olukordi ning keda politsei pidi mitmerajaliselt teelt minema peletama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles