Zooexpo raskeim merisiga kaalus poolteist kilogrammi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. septembril Tallinna lauluväljakul toimunud lemmikute näitusel Zooexpo mõõdeti jäneste kõrvu ja rottide saba.

Tuhkrud pärast söömisvõistlust leiba luusse laskmas
Tuhkrud pärast söömisvõistlust leiba luusse laskmas Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Esimeste pisiloomadena hakkavad silma tuhkrud. Uudishimulikud loomad vaatavad huviga enda ümber toimuvat, ent ühel hetkel saab ilmselt neil teineteisest kõrini ja puuris tõuseb väikestviisi mäsu segatuna kaeblevate piiksatustega. Perenaise sõnul ei tule kodus kaklust eriti tihti ette, sest siis võivad loomad vabalt liikuda. Väike puur seab aga omad piirid.

Katu saepuruga maiustamas
Katu saepuruga maiustamas Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Veidi kaugemal elavad kaks lontkõrvadega küülikut, kellest üks sööb hoolega saepuru. Perenaise manitsevat häält kuuldes teeskleb hellitavalt Katuks kutsutud küülik küll ringi vaatamist, aga üsna pea asub jälle saepuru kallale. Küülikute perenaine tõdeb samuti, et kui tavaliselt on loomad kodus vabalt lahti, siis näitusel võib kahel loomal ühes puuris teineteise näost üsna ruttu kõrini saada. Kakluse vältimiseks on puuriga ühendatud väike transpordipuur, et soovi korral saaks loomake kas näitusemelu või teise küüliku eest peitu minna.

Samas osutab ta Katu ühele kõrvale, millest väike tükk ära hammustatud. Eelmisel aastal pikimate kõrvade eest autasu saanud Katu ei tee katkisest kõrvast suurt välja ja perenaine tõdeb, et siiani ei ole kindel, kas sellega sai hakkama teine jänes või juhtus midagi muud. «Kutsume teist nüüd Inimsööjaks,» naerab ta.

Pisiloomade seas läbiviidud võistlustes selgitati välja kõige kergem ja raskem merisiga. Selgus, et raskeim loomake kaalub 1,5 kilogrammi ning kergeim 300 grammi. Jäneste pikimad kõrvad olid seekord 19 sentimeetrit ning lühimad 10,5 sentimeetrit.

Tuhkrutele korraldatud munasöömisvõistluse võitis kolmeaastane Ferrero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles