Lemmikloomade näitus Zooexpo tõi kohale kümneid kasse

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. oktoobril Tallinna lauluväljakul toimunud lemmikloomade näitus Zooexpo tõi kohale kilpkonnade, jäneste, merisigade ja teiste lemmikute seas ka kümneid kasse.

Laupäeva hommikul kell 10 kihab lauluväljaku ümbrus ja sisemus kohe eriti. Näitusele Zooexpo sai tuua kõik kodus elavad lemmikloomad, et neid teistelegi näidata. Muuhulgas võistlevad kiisud näituse parima kassi tiitli pärast.

Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Ühes roosas lintide ja karikatega kaunistatud puuris elab kass, keda omanik hellitavalt Liisiks kutsub. Selgub, et Liisi ei ole näitusel esimest korda, vaid juba kassipojast alates näituste parimate tiitlid koju toonud. Varsti aastaseks saav Liisi võistleb nüüd noorte kasside grupis.

Perenaise sõnul naudib ta näitustel just puuri kaunistamist. «Varem käisin Liisi isaga näitustel. Aga isase kassi puuri ju roosaks ei tee. Siis oligi domineerivaks must värv,» selgitab perenaine, kellel on hea meel, et inimesed tema tundide pikkust vaeva märkavad ja häid sõnu ütlevad.

Liisi on rahulik ega tee peaaegu üldse häält, pigem naudib tähelepanu ja rohkeid paikäsi. «Liisi on harjunud näitustel käimisega ja nüüd ka autosõiduga. Ta ilmselt saab juba aru, kuhu minek on,» räägib perenaine.

Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Kaugemal puuris elab aga Peep. Kui teistel kassidel on peremehed, siis Peep paraku elab veel MTÜ Kasside Turvakodu soojas toas. Selgub, et isane ja ülimalt sõbralik kiisu ootab peremeest juba kevadest alates. Peebu südamlikud silmad ja rahulik olemine toob puuri ümber nii palju inimesi, et Peep ei jõua kõiki paisid lausa vastugi võtta. Kasside varjupaiga töötajatele teeb see vaid rõõmu, sest just sellepärast ta näitusele kaasa võetigi.

Mõnele seltskonnale läheb Peep nii südamesse, et talle tuuakse lausa kingitusi: head konservi ja natuke krõbinaid. «Need on Peebule,» öeldakse rõõmsalt turvakodu vabatahtlikele, kes on üllatusest väga liigutatud.

Päeva lõpus pärjatakse Kasside Turvakodu elanik ka publiku lemmiku tiitliga. Jääb vaid loota, et Peep selle võrra kiiremini soojade koduseinte vahele pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles