Parim koeratoit koosneb kvaliteetsest toorainest

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera igapäev peab sisaldama ka väärtuslikku toitu.
Koera igapäev peab sisaldama ka väärtuslikku toitu. Foto: Caters News Agency/Scanpix

2015. aastal on tähelepanu alla võetud kvaliteetne loomatoit, mis ei tekitaks lemmikule vaevusi ja annaks talle vajalikke mineraale ja vitamiine.

Portaal reviews.com koostas suure uurimuse, milles vaadati, kui hästi tunnevad loomaomanikud toitu, mida oma lemmikule annavad. Ligi 70% loomaomanikest tunnistas, et ei tea, millest ostetud toit koosneb.

Uuringu järgi on loomaomanike kõige suurem mure ohutus. Enamasti tuntakse muret koostisosade ja tooraine päritolu pärast, sest enamasti ei teata, kust see päriselt tuleb. Suur on probleem Ameerika Ühendriikides, kus toidu- ja ravimiamet reguleerib küll koostisosi, aga tihti ei saa amet garanteerida nende kvaliteeti.

Portaal soovitab vältida toitusid, mille koostisosaks on märgitud ebamääraselt liha. Nii ei saa teada, kust see liha õigupoolest pärit on.

Tähelepanu peab pöörama sellele, et lemmik saaks toidust kätte kõik koostisosad. Koer vajab proteiini, rasva ja vajalikke toitaineid, et elada täisväärtuslikku ja rõõmsat elu. Valed toitained võivad põhjustada loomale nii füüsilisi kui vaimseid terviseprobleeme.

Uurijate sõnul on koerte seas tõusvaks trendiks ülekaalulisus. Üks põhjus on koerte ületoitmine, teine rohkelt jahu sisaldavad toidud. Teine tõusev trend on erinevad psüühilised probleemid, sest toitudesse lisatakse palju värvaineid ja E-aineid, mis tekivad käitumisprobleeme.

Mida toidu ostmisel silmas pidada?

Ennekõike soovitatakse toidust valida kala, kana- pardi- ja loomaliha sisaldavaid tooteid. Toit võiks sisaldada omega 3 rasvhappeid ja täisteravilju. Head juurviljad on toitudes maguskartul, herned ja porgandid.

Uuringu käigus uuriti üle 2000 toidu, millest ekspertide heakskiidu sai vaid 134.

Loe pikemalt uuringust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles