Oktoobris saab lemmikuid soodsamalt kiipida seitsmes loomakliinikus

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

12. kuni 31. oktoobril võimaldavad  Eesti seitse loomakliinikut kiibistada lemmikuid tavahinnakirjast soodsamalt, et sellega aidata Eesti Loomakaitse Seltsil propageerida lemmikloomade kiipimise ja registrisse kandmise vajalikkust. 

Tallinnas pakuvad kiipimiskampaania raames soodushindu Maxi, Mustakivi, Tatari ja Västriku loomakliinikud. Tartus osaleb kampaanias loomakliinik Felivet, Viljandis Männimäe loomakliinik ning Haapsalus Veterinaarkliinik. 

Väga oluline on varustada oma vähegi liikuvam lemmikloom, nagu näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, kiibiga ja kanda tema andmed kahte üleriigilisse registrisse: ühte riigiportaali www.eesti.ee kaudu ja teise loomaarsti abil. Kiibilt leitav kood ja sellele registris vastavad andmed aitavad kaotatud looma tagasi koju,“ ütleb Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Mälli sõnul on ootavad kahjuks oma saatust varjupaikades mitmed eksinud loomad, kellel puudub kiip või kelle andmed on jäänud lemmikloomaregistrisse kandmata.

Lisainfot kiipimiskampaania „Kiibi või kaota!“, sealhulgas loomakliinikute poolt pakutavate soodushindade kohta saab infotelefonilt 5267117 E-R (9-17) või seltsi kodulehelt.

Koostöös Varjupaikade MTÜ ja linnavalitsustega korraldas Eesti Loomakaitse Selts septembris lemmikloomade kiipimisüritusi Rakveres, Kuressaares, Tallinnas, Viljandis ja Narvas. Kõik kohale läinud inimesed said oma lemmikutele paigaldada kiibid tasuta. Kokku kiibiti 284 looma.

Selle sügise viimane kiipimisüritus toimub 11. oktoobril Paides, kus sada esimesena kohale minevat linnakodanikku saavad oma lemmikloomadele kiibid tasuta. Teistele kehtib soodushind 5 eurot. Kõik kiibitavad loomad kantakse ka vähemalt ühte üleriigilisse lemmikloomaregistrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles