Loomakaitseteemalise tunnustuse pälvivad kolm Rapla politseinikku

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maximus pärast imelist paranemist
Maximus pärast imelist paranemist Foto: Varjupaikade MTÜ

4. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist loomakaitse päeva, mille puhul annab Varjupaikade MTÜ välja tunnustuse «Elmo».

2015. aasta preemia pälvivad kolm Rapla politseinikku - Erik Jõesaar, Arto Durejko ning Alar Smirnov - kelle abivalmis ning oskuslik tegutsemine aitas päästa ühe viimase aja julmima loomapiinamise ohvriks langenud koera Maximuse.

Varjupaikade MTÜ tegevjuhi Triinu Priksi sõnul oli Maximus raskelt piinatud koer, kelle kohta sai Pärnu varjupaik väljakutse Lääne prefektuurilt. «See on isegi teatav ime, et koljuluu hulgimurru ning üle kogu keha paiknevate haavadega koer on praeguseks nii palju tervenenud, et võiks peatselt oma uude koju minna,» selgitas Priks.

Priks sõnas, et otsus preemia just nendele politseinikele anda oli täiesti üksmeelne. «Mehed ei täitnud väljakutsele sõites mitte ainult oma otseseid töökohustusi, vaid lisaks sellele aitasid kohapeal igal võimalusel ka meie Pärnu varjupaiga valvemeeskonda.» Maximuse juhtum ideaalne näide korrakaitsjate ja loomakaitsjate koostööst.

«Elmo» näol on tegu tunnustusega, millega Eesti suurimat kodutute loomade varjupaikade võrgustikku ühendav organisatsioon Varjupaikade MTÜ avaldab omapoolset tänu möödunud aastal loomade kaitsmisel eriliselt silmapaistnud käitumist üles näidanud ametiisikule või -isikutele, kellega MTÜ-l on olnud õnn viimase aasta jooksul koostööd teha. Preemia saajatele antakse koos tänuga üle ka Tartu kunstniku Siret Rootsi graafilised lehed.

Varjupaikade MTÜ on «Elmo» preemiat välja andnud alates aastast 2013. 

2007. aastal loodud Varjupaikade MTÜ koondab kuus kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Pärnu, Läänemaa, Viljandi, Virumaa, Võru ja Valga. Aastas pakutakse lühema-või pikaajalisemat peavarju enam kui 3000-le loomale.

Preemia üleandmine toimub 1. oktoobril Rapla politseijaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles