Känguru aitab naisel kasvajaga võidelda

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Känguru. Pilt ei ole looga seotud.
Känguru. Pilt ei ole looga seotud. Foto: Molly Gilmour/Caters News Agency/Scanpix

Perekonnas lemmikuna peetav üheksakuune känguru Jimmy on elab karavanis ja riietub nagu inimene.

Känguru käitub nagu laps ikka: mängib õues, kannab traksipükse, vaatab telerit ning sööb juustuga makarone. Tema ustavus ja armastus aitab pereemal kasvajaga võidelda, vahendab The Mirror.

Diana ja Larry Moyer võtsid Jimmy endale siis, kui loom oli vaid kolmekuune. Wisconsinis elav 53-aastane farmer Diana Moyer on kängurusid pidanud ligi kaheksa aastat ning Jimmy on esimene, kes elab perekonnaga koos nende eluruumides.

Jimmy kingiti Dianale, kui naisel kasvaja avastati. Diana sõnul aitab loom mõtteid haigusest mujale viia. «Kui ma end halvasti tunnen, lõbustab ta mind. Jimmy püsib minu lähedal ja tema ustavus on piiritu,» räägib Diana.

Perekonna kängurude armastus pole aga kõigile meeltmööda. Veebruaris, kui paar kohalikku restorani õhtustama läks ja lemmiku kaasa võttis, kutsuti neile politsei.

Jimmy ja Diana jagavad taldrikult toitu ning loom käib kaasas ka autosõitudel.

Samas teab paar, et loom ei saa nendega igavesti jääda. «Kui ta suuremaks kasvab, peab temast saama õige känguru,» räägib Diana ning selgitab, et suuremana elab loom õues ja on vaid öösiti toas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles