Kaht venda süüdistatakse hiidpanda tapmises ja liha müümises

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidpanda
Hiidpanda Foto: SCANPIX

Kaht hiinlasest venda süüdistatakse hiidpanda tapmises ja kolmandale inimesele liha müümises.

Hiinas armastatud ja väljasuremisohus hiidpandad on hiinlaste jaoks lausa rahvuslikuks aardeks. Kahte venda Wang Wenlini ja Wang Wencaid süüdistatakse detsembris Yunnani provintsis hiidpanda tapmises, vahendab CNN.

Mehed sõid ära osa looma lihast, ning müüsid järelejäänud kolmandale inimesele Li Kequanile, kes müüs selle mustal turul maha.

Vennad selgitasid, et otsisid looma, kes oli nende lammast rünnanud. Nende sõnul tulistasid nad «suurt looma», kes alles hiljem, selgus, osutus hiidpandaks.

Politsei leidis otsimise käigus vendade kodust looma jäänused. Uurimist alustati juba detsembris, ent nüüd on mehed kohustatud kohtutee jalge alla võtma. DNA uuringud näitavad, et tegemist oli emase pandaga.

Hiidpanda on üks kõige ohustatumatest liikidest ning looduses elab ligi 1800 isendit. Hiina teeb enda poolt kõik, et loomi kaitsta.

Loomi arvatakse Hiinas olevat vaid kolmes provintsis, kusjuures Yunnanis pole pandasid nähtud juba sajandeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles