Valge kass osutus hoopis okasseaks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnepäevane okassiga.
Kümnepäevane okassiga. Foto: Il ya Naymushin/Reuters/Postimees

Susan Lichty nägi ühel hommikul New Hampshire´i osariigis Lempsteri linnas muru sees liigutamas valget looma ning pidas seda esialgu kassiks.

Lichty tegutseb New Hampshire'i ühingus, mis tegeleb metsloomade elupaikade säilitamise ja kaitsega. Esmapilgul kassiks peetud loom osutus hoopis täiskasvanud albiino okasseaks, kirjutab Concord Monitor. Naine haaras telefoni ja filmis loomakese murus sebimist.

Need loomad on New Hampshire'i metsades üsna tavalised, ent albiinosid ei esine just tihti. Bioloog Patrick Tate'i sõnul on tegemist kolmanda albiino okasseaga sellel aastal, lisades, et kaheksa aasta jooksul on ta selliseid haruldasi loomi näinud ligi seitse.

Albinism tekib geneetilise vea tõttu, mille tagajärjel lõpetatakse melaniini tootmine, mis annaks nahale ja karvadele värvi. Albinism on mõnedele liikidele lausa nuhtluseks, sest välistab võimaluse end kiskjate eest peita. Albiino loomadel on tihtilugu ka halb silmanägemine.

Melaniin muudab okassea okkad teravaks, aga albiino looma okkad on pigem töntsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles