Kana, kes elas 18 kuud ilma peata

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad ja kana.
Munad ja kana. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ütlus «nagu peata kana» sai uue tähenduse, kui farmer Colorado osariigis oma kanal pea maha lõi ja too keeldus ära suremast.

18 kuud elanud kana Mike jäi farmeri noa alla täpselt 70 aastat tagasi. Lloyd Olseni ja tema naise Clara noa alt käis tol päeval läbi 50 lindu, ent keegi ei käitunud nii nagu Mike, kirjutab BBC News.

Järgmisel päeval avastas farmer oma esiukse eest Mike’i, kellel polnud probleemiks peata funktsioneerimisega. Perekonna lapselapse Troy Watersi sõnul kuulub juhtum pereajaloo hulka.

Tapetud kanad viis farmer turule. Mike läks teiste kanade ja kukkedega autosse ning sai momentaanselt laadahitiks. Waters räägib, et niigi raskustes vanavanaisa lootis turult peata kana pealt kenakese raha teenida.

Jutud peata linnust läksid kiiresti liikvele. Ajakiri Life Magazine kirjutas peata Mike’ist ning lugu levis kogu Ameerika Ühendriigi.

Inimeste reaktsioonid peata kanale jagunesid kaheks: ühed võrdlesid Olseneid natsidega, teised jäid rohkem positiivseks.

Mike suri lämbumise tagajärjel aastal 1947.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles