Jaapan lõi kasside Google Street View

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cat Street View
Cat Street View Foto: Kuvatõmmis kaardist

Tehnoloogieksperdid tulid Jaapanis Hiroshima prefektuuris Onomichi linnas ideele, kus kassiarmastajad saavad linnatänavatel kasside kombel ringi vaadata.

Interaktiivne kaart Cat Street View võimaldab turistidel Onomichi linna kassi silmade läbi vaadata. «Otsustasime keskenduda kassidele, sest nemad tunnevad linna ja selle nurgataguseid läbi ja lõhki,» selgitas turismifirma pressiesindaja portaalile AFP.

Kaardiga loodetakse 150 000 kassiga linnas turismi edendada. Tänavavaates saab ringi jalutada kass Lalana: rohesilmne kiisu, kelle perenaiseks kohalik juuksur. Sõbrustada saab naabruskonna kiisudega, kes tervituseks lakuvad Lala käppa. Lala annab kasulikke nõuandeid paikade kohta, mida tasuks kindlasti külastada, vahendab techly.com.au.

Hiroshima prefektuur on jaotunud 23 omavalitsuseks, millest 14 on suurlinnad. Hiroshima sadamalinnad on kassiderohked kalameeste tõttu, kes ei pea paljuks oma saaki neljakäpalistele jagada.

Hiroshima ise on turistidele tõmbepunktiks memoriaalpargi tõttu, mis on pühendatud teises maailmasõjas tuumapommi tõttu surnud inimestele.

Vaata Cat Street View´d siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles