19. septembril toimub Puhjas heategevuslik koeranäitus

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslik koertenäitus
Rahvuslik koertenäitus Foto: Kristjan Teedema

Heategevusliku näituse eesmärk on aidata Viljandi koduta loomade varjupaiga abivajavaid loomi.

Heategevuslik näitus on MTÜ-l AUH järjekorras teine, esimene toimus juuni alguses. Siis oli osalejaid lähemalt ja kaugemalt, ka Tallinnast. Esimese ürituse tulu – 336 eurot – läks Tartu koduta loomade varjupaiga toetuseks. «Täpsemalt steriliseerimise fondi, sest neid protseduure tasustatakse vaid annetustest,» selgitab MTÜ AUH juhatuse esimees Jaanika Soodla.

Soodla sõnul tekkis idee ühingu liikmel Anu Kuural, kes soovis ise match-show´d korraldada. «Põhiline oligi selline üritus «linnast maale» tuua, sest muidu tehakse neid ikka suuremates linnades,» räägib Soodla.

Match-show'l võivad osaleda kõik koerad ning see annab maakonna inimestele suurepärase võimaluse oma toredaid lemmikuid näidata.

19. septembril toimuv näitus on suunatud Viljandi varjupaigale. «Puhja jääb mõnusalt Tartu ja Viljandi vahele ning on sobilik koht mõlema varjupaiga toetusürituste korraldamiseks,» räägib Soodla. «Meil on mõte teha oma match show'd ka teistes maakondades, et toetada ka teisi varjupaiku. Sellel aastal on see tõenäoliselt viimane üritus, sest hilissügiseks peaksime leidma siseruumi, aga neid on tasuta kasutusse keeruline saada. Uurime talvel järgmisi võimalikke kohti, või siis jääme oma Puhja platsile truuks, sest vallavalitsus on meile väga ilusti vastu tulnud,» kiidab Soodla. 

Puhja seltsimaja kõrval haljasalal on võistlusklassid järgmised:

allapõlve koerad (kuni 7-aastased)

ülepõlve koerad (kuni 7-aastased)

kutsikad (kuni 12 kuud, k.a)

veteranid (8-aastased ja vanemad)

Lisavõistlused:

laps ja koer (kuni kümneaastased lapsed)

juuniorhändler (11–17-aastased)

seeniorhändler (täisealised)

trikivõistlus

Eelregistreerimine toimub 17. septembrini ning lemmikud peavad olema marutaudi vastu vaktsineeritud.

2009. aastal Tartus loodud MTÜ AUH koondab aktiivseid noori, kelle peamine eesmärk on abivajavate koduta loomade heaolu tagamine ja parandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles