Kolm Rannu kassikolooniast päästetud kassipoega otsivad kodu (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannu vallast päästeti 17-pealine kassikoloonia.
Rannu vallast päästeti 17-pealine kassikoloonia. Foto: Kerly Ilves

Üks emane ja kaks isast kassipoega on tänaseks kaks kuud vanad ja valmis armastavasse koju mängima minema.

Isane kassipoeg Tõnn on triibulise kuue ja vahvate säravvalgete sokkidega muheda loomuga loomake. Ta on unimütsiliku elustiiliga ning kõigist kolmest kõige rahulikum ja tasakaalukama loomuga, kes armastab süles mõnuleda ja pai paistel peesitada.

Emane Rosita on valge ja triibulisekirju kasukaga krapsakas kassipoeg, kes on vendadest tunduvalt aktiivsem. Ta on julge ja pealehakkaja iseloomuga, soovides olla kõiges esimene. Rosita ei pelga ka koera: tema jaoks on suur karvane koer pigem pehme mänguasi. Krapsakas kassipreili armastab inimesi, naudib hellitusi ja on hea isuga.

Kreemika kasukaga Aston on isane kass, keda ehivad imekaunid sinised silmad. Kassipoegade kolmikust on Aston kõige suurem, kes oma uhke moega võib uue perekonna diivanile hoopis kaunima väljanägemise anda. Iseloomult on Aston tagasihoidlik ja reserveeritud ning eelistab inimese asemel suhelda teiste kasside ja koertega.

Kassikolooniast päästetud pojad oskavad käia liivakastis ning saanud korrapärased sise- ja välisparasiitide tõrjed. Nad on kiibistatud ja vaktsineeritud.

Kassid tulevad edukalt toime teiste kasside ja koertega.

Juulis tuli Eesti Loomakaitse Seltsile teada Tartumaal Rannu vallas olevast kassikolooniast, kus hea südamega tädi kassipoegi toitis. Paraku ei olnud kassidel võimalust arstiabile ja hädavajalikule steriliseerimisele ja kastreerimisele. Kassikolooniast päästeti 17 kassi, kellest viis olid kassipojad, sealhulgas Aston, Rosita ja Tõnn.

Huvi korral saab pöörduda kasside hoiukodu numbrile 55644431.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles