Tänavale visatud koer andis mehe elule mõtte

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikas
Kutsikas Foto: SCANPIX

Daniel McCormac elas üle eluohtlikku õnnetuse ja muutus selle tagajärjel kibestunuks, uue hingamise andis talle koer Scamp.

Hüljatud kutsikas andis 33-aastasele mehele põhjuse elada. Üle aasta tagasi kukkus McCormac nii õnnetult, et viidi ajuverejooksuga haiglasse. Haigevoodisse jäi mees seitsmeks nädalaks, vahendab The Mirror.

Pärast füsioteraapiat ja ajutraumat ei suutnud mees kõndida ja ka mäluga oli probleeme. Õnnetus mõjutas sügavalt mehe hingeelu: enesekindlast ja seltskonnahingest mehest sai erak.

Viimaks koju saades, oli McCormacil probleeme elu mõtte leidmisega. Ta muutus depressiivseks ja tekkisid ärevushäired. Siis soovitas psühholoog talle koera võtmist. Mees suundus Dentonis asuvasse koerte varjupaika ja võttis endale kolm nädalat vana kutsika.

«Ta päästis mu elu. Me oleme nüüd täiesti lahutamatud. Ma tean, et mina päästsin tema, sest tal polnud kodu, aga tema päästis minu elu. Ta andis mulle põhjuse hommikul üles ärgata,» rääkis McCormac.

Scamp on mehel aidanud vabaneda alkoholisõltuvusest, selle asemel veedab mees tundide viisi koeraga õues jalutades. «Kui mul on halb tuju, siis Scampi see ei huvita, tema tahab ikka jalutada, süüa saada ja treenida,» seletab mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles