Eratallist leiti meetripikkuste kapjadega 15 aastat kinni hoitud hobused

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DAYS END FARM HORSE RESCUE

Möödunud nädalal avastati Marylandis eratallist kolm väärkoheldud hobust, keda oli seal kinni hoitud vähemalt 15 aastat ning kellest ühel olid selle aja jooksul kasvanud meetripikkused kabjad.

Kolm hobust olid nälginud, nende hambad olid korrast ära ja hobustele olid kasvanud väljas liikumise võimaluse puudumise tõttu ebanormaalselt pikad kabjad.

Kõrb mära Piper, kelle kabjad olid kasvanud enam kui meetripikkuseks ja kelle jalad olid väga kahjustada saanud, otsustati humaanselt hukata.

Kahel teisel hobusel lõigati kabjad lühemaks ja loomad transporditi hobuste varjupaika. Hiljem värgiti nende aastatega kohutavalt deformeerunud kabjad ettevaatlikult.

Days End Farm Horse Rescue kodulehel kirjutatakse, et 18-aastased hobused Rio ja Quest vajavad kuude-, kui mitte aastatepikkust hoolitsust.

Varjupaiga direktori Caroline Robertsoni sõnul on nende organisatsioon aidanud 26 aasta jooksul päästa ligi 3000 hobust, kuid nii kohutavas seisus kapjadega loomi pole nende seas varem olnud.

Õnneks on päästetud hobused nädala ajaga toibunud ning nad harjuvad õues ringikõndimisega.

Hobuste väärkohtlemise asjaolude väljaselgitamiseks on politsei algatanud menetluse.

Uusi teateid päästetud hobuste tervisliku olukorra kohta postitab Days End Farm Horse Rescu oma Facebooki lehel.

Lisatud video väärkoheldud hobusest Quest tema kodutallis võib olla häiriva sisuga.

Washington County, MD: Worst case of hoof neglect DEFHR has ev...

BREAKING NEWS: Worst case of hoof neglect DEFHR, Vet and Farrier have ever seen! Horses had over 3 foot long overgrown hooves and were underweight. 1 euthanized on site 2 safely transported to DEFHR. WE NEED YOUR DONATIONS NOW MORE THAN EVER!!!! To donate visit www.defhr.org. More details and photos coming soon... #BreakingNews #DEFHR #4thehorses

Posted by Days End Farm Horse Rescue on 21. august 2015. a.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles