Galerii: Tallinna loomaaed tähistas 76. sünnipäeva

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna loomaaed tähistas täna meeleolukalt oma 76. sünnipäeva.

25. augustil 1939 avas Eesti loomakaitse liit Kadrioru väikese loomaaia, kus näidati ilveseid, okassigu, küülikuid, jääkarusid, pruunkarusid ja palju muid loomi.

Esimeseks eksponaadiks oli ilves Illu. Esialgu rajati loomaaed Kadrioru pargi servale, ent aastal 1983 saadi 87 hektari suurune ala Veskimetsas. Tänaseks elab loomaaias mitmeid haruldasi loomi, näiteks amuuri tiigrid, lumeleopardid. Vaieldamatuks pärliks on loomaaias kaljukitsed ja mägilambad.

Rõõmustavaid sündmusi on aasta jooksul olnud mitmeid: augustis sündis buhhaara hirv - loomakesi on nüüd kokku 11. Samuti selle kuu alguses sündinud ja nüüd kolmenädalaseks saanud valgesaba-okassea poeg kasvab jõudsalt.

Juulikuus tähistas sünnipäeva 20-aastaseks saanud amuuri leopard Freddi, kes on koos emaleopard Darlaga andnud leopardi alamliigi tehistingimustes elavate loomade suurendamisse märkimisväärse panuse - 12 kutsikat.

Lapsed, kellele loomad eriti meeldivad, saavad kaasa lüüa Tallinna loomaaia huviringides, nagu matkaring, zooloogia ring ning loodusesõprade ring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles