Galerii: Näljane hamster näitab atleetlikke võimeid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haruldane Euroopa hamster saadi pildile, kui ta näljaselt põsed põldmarju täis toppis ja ei pidanud paljuks mõned võimlemisharjutused teha.

Austria üliõpilane Julian Ghahreman Rad sai haruldase Euroopa hamstri pildile Viini kalmistul. Väike loomake tegi kõik, et viimnegi mari tema suhu potsataks. Nii näitas hamster lausa oma lõuatõmbamise oskusi, vahendab The Mirror.

«See oli kõige naljakam fotosessioon, mida ma iial teinud olen. See on hetk, mida iga päev ei näe,» kirjeldas Rad, lisades, et ta ei suutnud silmi uskuda kui nägi, mismoodi väike tegelane marju põske pistab.

«Hamster võttis mõned marjad ja viis need hoiupaika. Ta tõsiselt armastas marju, ta ronis mööda oksa ja tegi kindlaks, et oli kõik põldmarjad ära korjanud,» räägib Rad.

Euroopa hamstri põsed suudavad hoida 30 grammi toitu. Nende toidulaud koosneb seemnetest, marjadest, taimedest, läätsedest ja paljust muust. Öise eluviisiga loom magab oktoobrist märtsini talveund ning elab urgudes, kus on erinevad ruumid toidu, hoiupaiga, pesa ja talveune jaoks.

Euroopa hamster on üks haruldasemaid liike hamstreid, kes on massiliselt farmide ja linnastumise tagajärjel surnud. Hamstrit kasutatakse karusloomafarmides. Paljudes Euroopa riikides on loomake väljasuremisohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles