Eesti meister ratsutamise kolmevõistluses on Erkki Hõim

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Hõim hobusega Cadmium krossirajal
Erkki Hõim hobusega Cadmium krossirajal Foto: Aldi Alev

Järvamaal Koordi tallis kolm päeva kestnud võistlustel pälvis napilt kolmevõistluse meistritiitli ratsutamises Erkki Hõim hobusel Cadmium.

Pea-aegu terve elu hobuste ja ratsutamisega tegelenud Tartumaal treeniv Erkki Hõimule (Märjamaa SK) on see juba viies kolmevõistluse meistrivõistluste kuld.

Ka 7-aastane läti ruun Cadmium on pärjatud ja võimekas – Erkki Hõim on temaga koos saavutanud juba mitmeid võite nii kodus kui välismaal.

Kolmevõistluse seeniorite meister selgitati tasemel Raske 110, mis koosnes koolisõidu skeemist CS1* 2015 A,  110 cm kõrguste takistustega krossist ja 115 cm kõrgusest parkuurist takistussõidust. Eelmise aasta meister Siret Saks jäi seekord kõrvale ja tiitlit kaitsma ei tulnud. Võistlustules oli 6 paari, neist 3 nais- ja 3 meessportlast.

Koolisõidu järel läks juhtima Vilvi Laanet (Järvamaa RSK) hobusel Well Timed 50,2 miinuspunktiga. Kuid vahed järgnevate kohtadega olid väga väikesed ja krossile mingi vastu seisus, kus kõik oli veel lahtine.

Kross kujunes oodatult põnevaks ja see õnnestus läbida vigadeta vaid kahel paaril. Esimesena startinud Hõim ja Cadmium tegid kohe ette kiire aja ning suutsid vigu vältida, asudes võistlust juhtima.

Järgnevalt startinud konkurentidele sai saatuslikuks veetakistus, kus tuli ette mitmeid eksimusi. Eelviimasena võistelnud Ervi Kaasiku (Kurtna RK) ja Cendoria S ületasid selle aga sujuvalt ning tundus, et tuleb hea tulemus. Siiski ei olnud nad kiired ja said miinuspunkte ületatud normiaja eest. Viimasena startinud Laanetil tuli rada läbida puhtalt ja kiirelt, mida ta tegi ning tõusis Hõimu ees napilt liidripositsioonile. Kahe esimese koha vahe peale krossi oli endiselt vaid 0,8 miinuspunkti.

Takistussõidus läks asi veel põnevamaks ja pinget jagus viimaste sekunditeni. Parkuuri suutsid puhtalt läbida nii Hõim kui Kaasiku, kes pärast krossi olid teisel ja kolmandal kohal. Laanetil oli viimasena starti minnes teada, et ta peab puhtalt sõitma. Tundus, et kogenud sportlase närvid ei pidanud siiski vastu ja Well Timed tõrkus 2 kaks korda.

Seega oli medalikolmik selge: Hõim kuld (51,0 miinuspunkti), Kaasiku hõbe (63,2 mp) ja pronksi sai Karl Robert Valk (Kurtna RK) hobusel Dubai (81,3 mp).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles