Puudega jänes sai liikumiseks ratastooli

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänes Bertha ratastoolis.
Jänes Bertha ratastoolis. Foto: Kuvatõmmis videost

Suurbritannias elav jänes Bertha jäi tagajalgadest halvatuks ja tema perenaine tuli hiilgavale ideele, mis üllatas isegi loomaarsti.

Nelja-aastast Berthat tabas mõne kuu eest raske haigus, mille tagajärjel ta puusad enam ei liikunud. Jänes sai jälle liikuma hakata tänu väiksele ratastoolile. Tema perenaine Melanie James otsustas arsti soovitusi loom magama panna eirata, vahendab The Mirror.

James jooksis loomade varjupaika ning tegi oma jänesele uued jalad ise. «Ma olen näinud koeri ratastoolides, miks mitte siis jäneseid?» küsib ta.

Berthal kulus harjumiseks paar päeva. «Ta on väga dominantne loom ja kui ta ei taha midagi teha, siis ta ei tee seda,» räägib James, lisades, et tegemist on kutsikatele mõeldud ratastooliga, mis on jänese jaoks mugandatud.

Ei James ega arst suuda uskuda, kui hästi jänes uue elukorraldusega harjunud on. «Endiselt on arvamusi, et jänes on parem magama panna. Vastan sellele alati, et iga elu väärib teist võimalust,» sõnab James.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles