Visa ja töökas Hugo tõi perenaisele omapüütud kala

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nelja-aastane kuldne retriiver Hugo on töökas ja visa koer, kes toob saagi peremehe kätte ilma seda vigastamata.

Perenaine Katri Tõnisson oli üllatusest oimetu, kui Hugo Kakumäe rannas kala kinni püüdis ja tema kätte tõi. «Kala püüdma ja retriivima pole teda keegi õpetanud. Elame mere ääres ja tavaliselt ta kaladele tähelepanu ei pööra,» märgib perenaine.

Katri Tõnisson räägib, et Hugoga on palju tegeletud. Lisaks kuulekuskoolitusele on koera ja Tõnissoni suur kirg kuldse retriiveri tõualase töö treenimine ehk jahikoolitus. Hugo on tulemused kirja saanud jahi-, tõu- ja tasemekatsetel.

Kuna jahikoolitus eeldab seda, et koer peab peremehele tooma ka elusa vigastatud saagi, võis kalamehe võrgust põgenenud kala tunduda Hugole saagina. Hugo ei söö ega vigasta kunagi saaki, see tuuakse otsejoones peremehele.

Tõnisson paneb südamele, et kuldne retriiver pole vaid armas perelemmik, vaid asjalik töökoer, kelles on palju rohkem sisu, kui vaid talle võimalus anda ja koeraga tegeleda. «Tark ja kuulekas koer suudab oma peremeest alati üllatada, ka siis kui seda kõige vähem ootad,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles