Koera parim sõber: naine käib varjupaiga koertele raamatuid lugemas

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu otsiv koer Roxy.
Kodu otsiv koer Roxy. Foto: Margus Ansu

Pärast oma koera surma käib Sandy Barbabella varjupaiga koertele lasteraamatuid ette lugemas.

Juba poolteist aastat igal teisipäeval käib Sandy ühes Pennsylvania koduta loomade varjupaigas, varuks palju kannatust, mahe hääl ja kotitäis lasteraamatuid. Muuseas õpetab Barbabella koertele käpa andmist ja istumist, kirjutab Huffington Post.

14 aastat perenaise kõrval olnud koer Anguse surm mõjutas naist nii, et ta otsustas vabatahtlikuna varjupaigas käima hakata. «See on parim võimalus, kuidas saan edasi anda armastust, mida Angus andis mulle,» sõnab Barbabella. «Kõik need loomad on mulle armsad. Mõnikord seisan, silmad veekalkvel ja mõtlen, kuidas inimesed võivad loomadele niimoodi haiget teha,» räägib naine.

Sotsiaalameti direktor Joy Braunstein sõnas, et vabatahtlikud nagu Sandy on varjupaiga jaoks ühed olulisimad inimesed. «Meie vabatahtlikud tegelevad loomadega tundide viisi, nad mängivad kassidega ja käivad koertega pikkadel jalutuskäikudel,» kirjeldab naine vabatahtlike tänuväärset tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles