Koer aitab puuetega inimestel surfata

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte surf on viimasel ajal järjest enam populaarsust kogunud. Ricochet on ainus koer, kes tegeleb erivajadusega inimestega. Pildil ei ole Ricochet.
Koerte surf on viimasel ajal järjest enam populaarsust kogunud. Ricochet on ainus koer, kes tegeleb erivajadusega inimestega. Pildil ei ole Ricochet. Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Kuldne labrador Ricochet aitab füüsilise või vaimse puudega inimestel surfilauaga sõita.

Inimesed, kes tahaksid väga surfama õppida, aga keda takistab puue – nende jaoks on Ricochet õige õpetaja, vahendab The Mirror.

Ricochet ei saanud teenistuskoeraks, sest ajas taga linde ega pööranud õigel ajal tähelepanu, ent treenerid teadsid, et temas on potentsiaali. Nõnda sai koerast, kes jumaldab surfamist ja teeb seda nii tihti kui võimalik, surfiõpetaja.

Seitsmeaastase koera perenaine Judy Fridono räägib, et alates kutsikast on ta soovinud, et Ricochet oleks teenistuskoer ja aitaks abivajavaid inimesi. «Kui ta oli kaheksa nädalat vana, veetis ta aega ühes lastebasseinis ja seal oli väike surfilaud: ta ronis laua peale ise, see oli tema idee,» selgitab naine koera huvi surfi vastu.»

Ricochet on kutsikast peale õppinud, kuidas aidata füüsilise puudega inimesi. Siiani on Ricochet aidanud näiteks autistlikke inimesi, ühe jala või mõlema käeta inimesi.

Surfikoer Ricochet on ainus koer, kelle surfikaalasteks on erivajadustega lapsed, puuetega inimesed või haavata saanud sõdurid.

«Kui ta surfilauale läheb, seisab ta täiesti sirgelt ja liikumatult, see on suurepärane oskus! Ühel päeval rannas sõitis ta 14-aastase poisiga, kellel oli selgroovigastus. See oli hetk, kui tema elukutseks sai puuetega inimeste aitamine,» räägib Fridono.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles