Zimbabwe ikoonlõvi tapnud Walter Palmer seisab silmitsi süüdimõistmisega

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loomakaitsjad nõuavad Walter Palmeri hambaravipraksise sulgemist, kaks salaküttimises kahtlustatavat meest astuvad üles Zimbabwe kohtus.

Ikoonlõvi Cecili tapnud Walter Palmerit süüdistatakse illegaalses tapmises, kirjutab The Guardian.

Professionaalne jahimees Theo Bronkorst ja kohalik maaomanik Honest Ndlovu, keda süüdistatakse salaküttimises, astusid Victoria Fallsis kohtu ette kolmapäeval.

Cecil oli Hwange rahvuspargis kohalike ja turistide seas populaarne, ent juuli alguses meelitati lõvi pargi piiridest välja ning tapeti.

Zimbabwe pargi juhatajate teisipäeval esitatud avalduses seisis, et Bronkorstil ja Ndlovul puudus luba küttimiseks, veel vähem ikoonlõvi tapmiseks. Avalduses polnud ühtegi sõna aga Palmeri kohta. Zimbabwe looduskaitsjad ei taha avaldusega leppida. Nende sõnul läksid Palmer ja Bronkhorst koos öösel prožektorite valguses Cecilit välja meelitama, kasutades selleks auto külge seotud loomakorjust.

Palmer tunnistas, et viibis Zimbabwes vibujahtimise reisil, mille maksumus oli üle 45 000 euro. «Minu teada oli sellel reisil kõik seaduslik, korraldatud ja juhitud,» räägib ta. Nüüd seisab ta silmitsi vihaste inimestega, kes nõuavad tema süüdimõistmist.

Ameerika Ühendriikide esindajatekoja esimees Newt Gringrich kirjutas oma Twitteri kontol, et kogu Cecili tapnud meeskond ja Palmer peavad vangi minema.  

New Jersey seadusandja Tim Eustace tegi ettepaneku seadusandluseks, millega lõpetataks ohustatud liikide trofeede transpordi New Yorgi ja New Jersey lennujaamades, millel on otseühendus Aafrikaga.

Aafrika lõvid ei ole praegu veel ohustatud liikide nimekirjas, kuigi ettepanek selleks tehti juba möödunud aasta oktoobris.

Aafrika ohustatud liikide säilitamise grupi pressiesndaja Kathleen Garrigan sõnas, et kui muudatus sisse viidaks, oleks suurem võimalus lõpetada jaht loomatrofeedele.

Protestijad panid mänguloomi Palmeri Minneapolises asuva hambaarstipraksise ette, mida sunnitakse sulgema. Vihased inimesed imiteerivad praksise ees jahti veepüstolite ja mänguloomadega.

Palmerit rünnatakse ka Internetis. Portaalis Yelp on tema hambakliiniku kohta kirjutatud nii:«Kui soovite, et teid raviks psühhopaat, kes tahab teid maha lasta, näha teid veritsemas, piinlemas suurtes valudes ning viimaks saeb te pea maha! Kui teile sellised asjad meeldivad, on Palmer teie jaoks suurepärane arst! Kui olete inimene, kes armastab loodust, meie maad, siis minge hea arsti juurde ja sülitage Palmerile näkku. Lisaks lööge teda meie kõigi eest!»

13-aastane Cecil oli ikoonlõvi, mida käidi Hwanges kauni musta laka pärast vaatamas. «Paljud inimesed sõitsid pika maa maha Zimbabwesse, et nautida meie metsikut loodust ja loomulikult on Cecili puudumine katastroof,» sõnas Zimbabwe Safari ühingu president Emmanuel Fundira. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles