Video: Laisk kass sõidab ninasarviku turjal jänest

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genett sõidab suuremate loomade seljas, et kiiremini paremate jahtimiskohtade juurde saada.
Genett sõidab suuremate loomade seljas, et kiiremini paremate jahtimiskohtade juurde saada. Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Genett ehk Aafrika kärpkaslane kasutab suuremaid loomi taksona.

Saadud videost on näha, et suur kaslane ronib mööda ninasarviku selga üles ja jääb sõitu ootama, kirjutab portaal The Mirror

Genetti on varem pildile saadud kui ta suuremate loomade – sealhulgas ka ninasarvikute seljas – sõidab, aga see on esimene kord kui looma teguviis videole saadi.

Video salvestati Lõuna-Aafrikas, looduskaitsjad arvavad, et genett kasutab suuremaid loomi selleks, et kiiremini heade jahikohtade juurde saada.

Saadud lindilt on näha, et kass ronib ninasarviku seljale ning nii muuseas ajab putukaid käpaga eemale. Ühel hetkel saab ninasarvikul jänest sõitvast kassist küll ning püüab looma maha raputada. Katse ebaõnnestub ning ninasarvik jookseb minema.

Genett on ka internetiavarustes tuntuks saanud: tal on oma Twitteri konto, mis kannab nime Genet Jackson. 

Genett on öise eluviisiga, lihasööja loom. Ta peab jahti kassi kombel, toitub peamiselt pisinärilistest, lindudest, konnadest, sisalikest, madudest ja putukatest. Genett elab 5–15 aastat vanaks ning kaalub 1–3 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles