Video: Tark notsu! Sead on empaatiavõimelised

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Siga Moritz paneb igasuguse abita paika sea-kujulised klotsid õige värviga kohta. 

Moritzi perenaine Nicolle von Eberkopf, kes elab notsuga Berliinis, sõnab, et sead on meie ühiskonna jaoks väga tähtsad, vahendab portaal Dailymail.

Hiljutine uuring näitas, et sead on väga empaatilised loomad. Varem arvati, et empaatia on vaid inimestele omane võime. Taani ülikoolis tehtud uurimusest selgus, et sead tunnetavad lähedaste tundeid ning seetõttu on loomakaitsjate sõnul loomade eraldamine julm, sest notsud vajavad seltskonda ja lähedust.

Tehtud katsest selgus, et sead jagavad oma aedikukaaslaste rõõmu ja ka stressi. Katses jaotati sead kaheks: ühtedele mängiti muusikat ning vaadati, kuidas nad reageerivad, teisest grupist oodati emotsioonide peegeldamist. 

Kui esimene siga näitas üles stressi, näitas samasse aedikusse pandud loom samamoodi stressi, hoides kõrvu pea lähedal. Sama juhtus ka siis kui esimene näitas üles rõõmu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles