Video: Saar, kus elab tuhandeid jäneseid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänes kampsunisse mähituna.
Jänes kampsunisse mähituna. Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters/Scanpix

Jaapani 700 000 ruutmeetri suuruse saare on enda alla võtnud jänesed.

Okunoshima- nimelisele saarele Jaapani lähedal elab sadu, kui mitte tuhandeid, jäneseid. Siiani pole keegi kindel, kust nudisabad tulnud on. Räägitakse, et aastatel 1930–1945 kasutati saart mürkide testimise eesmärgil ja arvatakse, et jänesed viidi sinna testimiseks. Teine legend pajatab, et üks õpetaja olla kord jänesed õpilastele näitamiseks kooli kaasa võtnud ning need paljunenud ja kogu saare enda alla matnud, vahendab mirror.co.uk.

Praeguseks on kassid-koerad nudisabade kaitseks saarel keelatud ning jäneseid armastavad turistid jäävad saabudes kohe armsate tuttsabade rünnaku alla.

Suurbritanniast pärit fotograaf Paul Brown sõnab, et kui varem oli saar suuremale avalikkusele teadmata, siis nüüd on see tõeline turistilõks. «Saar vastab täielikult oma nimele! See on potentsiaalne kodu tuhandetele jänestele, kes ei karda inimesi, vaid näevad neid peamise võimalusena süüa saada.»

Niipea kui praam on sadamasse jõudnud, hüppavad jänkud tervituseks külalistele vastu. Pikk-kõrvad on platsis niipea kui keegi peaks paberitega krõbistama või kotist midagi otsima.

Brown räägib, et on omamoodi kogemus olla ümbritsetud nõnda armsate tuttsabadega. «Mõned inimesed on otseses mõttes pikali ja jänestega kaetud,» kirjeldab fotograaf nähtut.

Pilte saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles