New Yorgi lennujaam ehitab loomadele terminali

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idee koertele mõeldud basseinist, kuhu juba järgmisel aastal saavad pontud mulistama minna.
Idee koertele mõeldud basseinist, kuhu juba järgmisel aastal saavad pontud mulistama minna. Foto: AP/Scanpix

Umbes 44 miljonit eurot maksma minevast ARK-nimelisest terminalist JFK lennujaamas hakkab läbi käima ligi 70 000 looma aastas. 

Terminali on oodatud kõik loomad: hobustele ja lehmadele on mõeldud konditsioneeri ja dušiga varustatud tallid. Koerad saavad saba puhata hotellisviitides. Pingviinidele on eraldatud lausa privaatala paaritumiseks, vahendab theguardian.com.

Järgmisel aastal avatava ehitise suurus on 16 500 ruutmeetrit, kus varjualune ja karantiin. Saabuvad lemmikud pannakse karantiini, et vältida ohtlike haiguste levikut. Terminali eesmärgiks on loomi majutada mugavalt ja stressivabalt. Tallides jagub ruumi 70 hobusele ning 180-pealisele karjale. Olemas on hoiukohad lammastele, kitsetele ja sigadele.

Koeraomanikele pakub lennujaam 1860 ruutmeetri suurust luksusala basseinide ja massaažiga. Kutsudele mõeldud hotellis on lameekraantelerid ning peremehed saavad neljajalgseid sõpru veebikaamerast jälgida.

Lennujaama arhitekt Cliff Bollmann sõnas, et veterinaaride abiga luuakse loomadele võimalikult stressivaba keskkond. Suurimaks väljakutseks peavad arhitektid väljaheidetest lahti saamist. Selle tarbeks luuakse viltune põrand, mida mööda väljaheited otse konteinerisse lähevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles